Skip to main content

A Plana de Vic t’oferim la barbacoa ideal

L’estiu ens convida a celebrar trobades amb familiars o amb amics al voltant d’una barbacoa. A Plana de Vic som experts en carn i us volem deixar uns consells per ajudar-vos a que la vostra barbacoa sigui perfecte.

  • Tenir en compte quants serem a la barbacoa

És molt important saber quanta gent participarà a la barbacoa (BBQ). Tingues en compte que cada comensal sol menjar entre 350-400 grams de carn. Llavors cal comptar amb el pica-pica, les salses, el beure i les postres.

  • La selecció de la carn

Per poder tenir expertesa en el món de les barbacoes la carn que triïs ha de ser de màxima qualitat i amb un gust immillorable. A Plana de Vic  tenim la millor selecció de carn de porc Bruencí (Duroc), de vedella, de pollastre i de xai. Des de llom, cap de llom, broquetes, hamburgueses, botifarres, panxeta, costella, xurrasco, salsitxes, entrecots, etc.

A més, t’ajudarem i t’aconsellarem perquè puguis gaudir al màxim del dia.

  • Com cuinar la carn perquè et quedi excel·lent

Primer de tot has de preparar la barbacoa. Fes servir carbó com a font de calor perquè les brases duren molt i mantenen una potència constant. Per aconseguir que siguin perfectes cal que la graella no estigui molt a prop de les brases i cuinar les carns amb temps. Tingues en compte el temps de cocció perquè si és molt ràpid la carn no quedarà feta per dintre i tindrà un aspecte socarrimat per fora.

Abans de posar la carn a la graella deixa-la reposar almenys una hora perquè agafi la temperatura ambient. El truc dels experts és deixar-la al costat de la barbacoa perquè comenci a suar. Llavors si la vols aromatitzar pots posar romaní o farigola als laterals de la barbacoa perquè aquestes herbes li donin un toc a la carn.

Perquè la carn quedi tendre i gustosa és important cuinar-la amb paciència i no donar-li la volta a les peces fins que no estiguin ben fetes. A més, es molt important no posar sal a la carn abans de posar-la a la barbacoa, ja que la sal fa que la carn ens quedi seca per dins. És molt millor posar la sal a la part cuinada i després donar-li la volta.

  • Què més has de tenir en compte.

A més de tenir una carn excel·lent has de poder oferir un pica-pica que estigui a l’alçada de la carn. A Plana de Vic trobaràs els millors aperitius: patates, olives, fruits secs, fuets, formatges, etc. També oferim tot tipus de refrescs i la millor selecció de vins i caves d’origen que acompanyaran la teva barbacoa.

Per acabar també has de tenir present les postres. Sorprèn als teus convidats amb un assortit de gelats de La Fageda o amb una cistella de fruita del temps.

A les botigues i economat Plana de Vic trobareu tot el que cal perquè la vostra barbacoa sigui la millor! Amb els millors productes de proximitat i d’origen

Junts t’oferim una carn de porc més gustosa, i una textura i sabor immillorable

El nostre porc Bruencí és de raça Duroc. Prové de les granges de la Cooperativa Plana de Vic i està alimentat amb els millors cereals i lleguminoses seleccionats pels nostres experts en nutrició riques en vitamines i minerals. La seva carn és gustosa tendre i sana.

La nostra carn de porcalts continguts en vitamina E, àcid oleic, àcids grassos insaturats amb presència d’omega 3 que s’ajusta a les recomanacions nutritives de les autoritats i agències de la seguretat alimentària. L’Omega 3 són les grases naturals que necesita el nostre cos per tenir una alimentació sana i tenen un paper esencial pel funcionament dell cervell, així com en el creixement i el desenvolupament. A més, l’Omega 3 ajuda a prevenir malalties cardiovasculars i obesitat infantil. 

Ja està disponible la documentació per l'Assemblea 2019

El 14 de juny es fa l'Assemblea General de Socis de la Cooperativa Plana de Vic a la Sala de Cultura de l'Ajuntament de Gurb (primera convocatòria a les 10:30 i segona a les 11:00).

Està disponible, per tots els socis, tota la documentació relacionada amb l'Assemblea a l'Area Privada que trobareu a la part superior d'aquesta pàgina. Recordeu que per accedir-hi necessiteu el vostre Número d'usuari i la vostra contrasenya. En cas que no disposeu de les claus d'accés (número d'usuari i contrasenya), adreceu-vos al 93 885 22 13 (Sònia).

Us hi esperem.

 

CPV presenta un projecte al proper Agri Innovation, a Lisboa

El proper 11 i 12 d'octubre es presenta a Lisboa, al congrés Agri Innovation, un projecte d'investigació liderat per la Cooperativa Plana de Vic i que ha dissenyat una màquina que aporta un avanç important en el      tractament dels purins generats a les explotacions ramaderes. Aquest projecte també ha comptat amb la participació de la Federació Catalana de Cooperatives, el Grup Solucions Manresa i el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC i té el suport financer del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

El que es presenta és una prototip que genera un subproducte que fa viable el transport de purins cap a zones allunyades que, al ser deficitàries en nutrients, acaben adobant amb productes químics. Això, pot permetre reduir la pressió dels nitrats sobre zones que ja estan molt saturades com Osona, algunes zones de la província de Girona i de Lleida.

Així la Cooperativa Plana de Vic continua amb la seva vocació innovadora i segueix apostant per l'I+D com a forma d'aportar valor als seus socis i clients, amb un especial interès en generar un entorn més sostenible en un sector especialment sensible com és el ramader.

Més de 100 cooperatives agràries de tot Catalunya a l’assemblea anual de la FCAC a Vic

Divendres 20 de maig es va fer a Vic l’assemblea anual de Cooperatives Agràries de Catalunya. El motiu d'escollir aquesta ciutat ha estat participar en el cinquantè aniversari de la Cooperativa Plana de Vic que es celebra enguany.

L’assemblea va tenir lloc a l’Atlàntida, i el dinar posterior que es fa tradicionalment es va fer a la Vila dels Masramon, servit per Celebra Masramon, i amb productes de la terra, entre ells el porc Duroc de Plana de Vic.

Van intervenir a l’assemblea com a convidats especials el president de Plana de Vic, que va donar la benvinguda com a Cooperativa acollidora, i a la cloenda de l’acta hi van participar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la consellera d’agricultura Meritxell Serret, entre altres convidats del món polític, econòmic i social.

Tal com va dir el director de la FCAC en la presentació de la memòria de l’any “ Les Cooperatives agràries són vitals per la vertebració del territori”, i la mostra d’això és que la  FCAC aglutina 214 cooperatives agràries que sumen 33.005 socis productors. Pertanyen a sectors tant diversos com arròs, cítrics, fruita, horta, fruita seca, vi, oli d’oliva, ramaderia, llet, cereals, flor i planta, subministres i pinsos.