A Plana de Vic t’oferim la barbacoa ideal
L’estiu ens convida a celebrar trobades amb familiars o amb amics al voltant d’una barbacoa. A Plana de Vic som experts en carn i us volem deixar uns consells per ajudar-vos a que la vostra barbacoa sigui perfecte.
- Tenir en compte quants serem a la barbacoa
És molt important saber quanta gent participarà a la barbacoa (BBQ). Tingues en compte que cada comensal sol menjar entre 350-400 grams de carn. Llavors cal comptar amb el pica-pica, les salses, el beure i les postres.
- La selecció de la carn
Per poder tenir expertesa en el món de les barbacoes la carn que triïs ha de ser de màxima qualitat i amb un gust immillorable. A Plana de Vic tenim la millor selecció de carn de porc Bruencí (Duroc), de vedella, de pollastre i de xai. Des de llom, cap de llom, broquetes, hamburgueses, botifarres, panxeta, costella, xurrasco, salsitxes, entrecots, etc.
A més, t’ajudarem i t’aconsellarem perquè puguis gaudir al màxim del dia.
- Com cuinar la carn perquè et quedi excel·lent
Primer de tot has de preparar la barbacoa. Fes servir carbó com a font de calor perquè les brases duren molt i mantenen una potència constant. Per aconseguir que siguin perfectes cal que la graella no estigui molt a prop de les brases i cuinar les carns amb temps. Tingues en compte el temps de cocció perquè si és molt ràpid la carn no quedarà feta per dintre i tindrà un aspecte socarrimat per fora.
Abans de posar la carn a la graella deixa-la reposar almenys una hora perquè agafi la temperatura ambient. El truc dels experts és deixar-la al costat de la barbacoa perquè comenci a suar. Llavors si la vols aromatitzar pots posar romaní o farigola als laterals de la barbacoa perquè aquestes herbes li donin un toc a la carn.
Perquè la carn quedi tendre i gustosa és important cuinar-la amb paciència i no donar-li la volta a les peces fins que no estiguin ben fetes. A més, es molt important no posar sal a la carn abans de posar-la a la barbacoa, ja que la sal fa que la carn ens quedi seca per dins. És molt millor posar la sal a la part cuinada i després donar-li la volta.
- Què més has de tenir en compte.
A més de tenir una carn excel·lent has de poder oferir un pica-pica que estigui a l’alçada de la carn. A Plana de Vic trobaràs els millors aperitius: patates, olives, fruits secs, fuets, formatges, etc. També oferim tot tipus de refrescs i la millor selecció de vins i caves d’origen que acompanyaran la teva barbacoa.
Per acabar també has de tenir present les postres. Sorprèn als teus convidats amb un assortit de gelats de La Fageda o amb una cistella de fruita del temps.
A les botigues i economat Plana de Vic trobareu tot el que cal perquè la vostra barbacoa sigui la millor! Amb els millors productes de proximitat i d’origen.