El proper dimecres 3 d'abril de 10:00 a 13:45 h es realitza una interessant jornada d'Aplicació de dejeccions ramaderes a Malla, impartida per professionals experts de l'IRTA, amb xerrades, demostracions i maquinària.
Amb la col·laboració de la Cooperativa Plana de Vic.
Cada cop són més els estudis que demostren els beneficis de consumir productes no processats amb el mínim d’additius químics. També són cada dia més freqüents les persones que tenen algun tipus de reacció al·lèrgica a certs aliments.
Aquest augment de persones cada vegada més intolerant a tots els “afegits” dels productes fa que la indústria alimentària hagi d’oferir noves propostes als consumidors i alhora alertar-los dels components al·lèrgens que puguin contenir.
La carn és un dels aliments menys processats i naturals, però alguns elaborats incorporen certs ingredients per aportar nous gustos a la taula o certs additius que milloren alguns aspectes relacionats amb el seu consum. La Cooperativa Plana de Vic enguany presenta una nova línia de productes emmarcada en aquesta iniciativa de vetllar per tots els consumidors i fer-los partícips de la qualitat i el gust dels seus elaborats carnis.
Es tracta de la línia 0% al·lèrgens, hamburguesessense conservants ni colorants i pinxos elaborats amb oli de gira-sol, 100% natural i sense al·lèrgens.
Dins de la nova línia de productes podreu trobar hamburgueses amb gust de Kebab, amb pastanaga, carbassó, carbassó i pastanaga i pinxos de dues varietats, el ranxero i el mediterrani.
Els pròxims dies 6, 7 i 8 d’octubre Barcelona acull la 4a edició de la Fira Àpat, on la nostra carn Plana de Vic tindrà presència amb un estand.
Fira Àpat és la trobada professional dels aliments produïts a Catalunya. Els productors i elaboradors presenten cada any els seus productes catalans a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals.
Fira Àpat és el present i el futur del sector de l’alimentació catalana. Amb diversos acords de col·laboració però amb l’objectiu d’impulsar entre tots els productes catalans. La fira però també compta amb diversos espais on es duen a terme xerrades i tallers relacionats amb els productes i la seva manera de treballar-los o cuinar-los.
Plana de Vic hi serem presents com a expositors amb un estand on donarem a conèixer la nostra línia de productes i elaborats del porc Plana de Vic. També presentarem la nova gamma dins aquesta línia sense additius. Recordeu, serà a la cúpula del Centre Comercial Les Arenas.
Animeu-vos a visitar la fira, us hi esperem! Ens trobareu a l'estand D13.
La carn de vedella Plana de Vic prové únicament de vedelles femelles de granges de proximitat. Gràcies a la seva alimentació controlada i natural i que són vedelles que tenen com a màxim 12 mesos de vida, Plana de Vic ofereix una carn amb més sabor i una textura més melosa.
La carn de vedella es caracteritza per tenir un gran poder nutricional i per ser rica en proteïnes i vitamines B12, del grup E, àcids grassos Omega 3, antioxidants i minerals com el ferro, potassi, magnesi, calci i zinc. A més, també és una carn que aporta un alt contingut de sarcosina que ajuda al desenvolupament dels nostres músculs i ens ajuda a mantenir-los sans, entre d’altres beneficis pel nostre cos.
Per fer-nos una idea de les propietats nutricionals de la vedella, si ingerim 100 grams de carn estem aportant al nostre organisme 136 calories, 0,4 hidrats de carboni, 27 grams de proteïna, 3,6 grams de grassa i 0,2 grams de fibra.
Les propietats organolèptiques de la nostra carn de vedella Plana de Vic són fruit del control i de la traçabilitat des de l’origen fins a la comercialització a les botigues de Barcelona i a l’Economat de Vic. Podeu trobar gran varietat de peces de vedella des del filet, l’entrecot, la costella, el rodó de la cuixa, etc.
Així doncs, podem reafirmar que la carn és un aliment que ha d’estar present a la nostra dieta perquè sigui equilibrada i variada. Les propietats de la carn de vedella femella i els beneficis que aporta a la salut fan que sigui considerada una de les carns més saludables i els experts recomanen el seu consum almenys un cop a la setmana.
Sovint llegim, o sentim a parlar dels productes de km 0, o dels productes de denominació d’origen, però poques vegades sentim l’expressió de producte d’origen, que té un significat molt diferent al que podem pensar habitualment o bé que estem acostumats.
I és que la filosofia d’origen té a veure en començar i acabar tot el procés, és a dir, des del naixement de l’animal fins al seu consum, passant per la vetlla de tot el seu creixement i influint en la seva alimentació.
Amb aquesta manera de pensar, a la Cooperativa ens ocupem de que els nostres animals es criïn seguint un procés tradicional i finalment també, aquests es consumeixin de manera natural.
L’origen comença en la seva alimentació, som productors del nostre propi pinso, amb grans qualitats vegetals i naturals, aquesta és la base de l’alimentació dels nostres porcs de Bruencí i de la nostra vedella.
L’objectiu és clar, criar els nostres animals sans, equilibrats i amb un alt valor gustatiu.
El procés continua a les granges de porcs on, a partir d’una determinat creuament genètica, aconseguim un porc amb una bona infiltració de greixos. Això és fonamental per a poder oferir una excel·lent gamma de productes (botifarres, bulls, lloms, llonzes, costella…) que es tradueix en el gust tradicional i cerca els sabors autèntics d’una bona elaboració.
Amb tot aquest procés de control i traçabilitat la Cooperativa Plana de Vic ofereix una alimentació sana a la població contribuint així en un bon desenvolupament del sector agroalimentari.
La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013