Skip to main content

Endevina el pes del porc Duroc

Vine a la Fira del Mercat del Ram i participa en el concurs!

Una vegada més, des de la Cooperativa es vol mostrar la qualitat de la carn que
comercialitza des de l’origen, i mostrar a tot el públic l’animal en viu.
En aquesta nova edició del Mercat del Ram la Cooperativa hi és present, com ja
és tradició. Una novetat d’aquesta any és que s’hi ha portat un porc Duroc, l’animal
que es comercialitza sota la marca Plana de Vic, perquè tots els assistents puguin
participar en un sorteig, en què cal endevinar quin és el pes del porc.

El premi per qui endevini el pes o s’hi apropi més és el  el valor d’aquest
amb productes carnis de Plana de Vic.
També s’ha renovat la imatge de l’estand  per tal d’explicar més gràficament la
qualitat dels productes i tot el procés des de l’origen fins al consumidor.

 

Veure les BASES LEGALS  DEL CONCURS

Jornada de formació per a munyidors de llet

El passat  9 de febrer de 2015 es va realitzar un curs organitzat per l’empresa ebbenhe juntament amb la Cooperativa Plana de Vic adreçat a munyidors de llet sobre tècniques de munyida.  El curs va estar impartit pel veterinari especialista en el tema Luis Miguel Jiménez,  i estava bonificat  per la Fundació Tripartita.

El curs constava d’una part teòrica al matí  i una de pràctica a la tarda que es va fer a la granja d’un dels socis de la Cooperativa, i on es va poder posar en pràctica el que s’havia explicat durant  el matí.

El curs, que era de nivell bàsic,  tenia quatre apartats als quals s’hi va dedicar bona part de la formació :   anatomia i fisiologia de la vaca,  la mamitis bovina, rutines de munyir i la màquina de munyir.

La Cooperativa Plana de Vic participa en la nova edició del Pack de Vic 2015

El  pack  és  promogut per l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic i iniciatives privades que ofereixen els seus productes o serveis  a fi de poder fer activitats gastronòmiques i culturals a la ciutat durant un dia.

El passat dimecres 28 de gener es va fer la presentació a l’oficina de Turisme  amb les empreses participants i la regidora de Turisme de la ciutat, Anna Erra.

Enguany s’ha ampliat la participació privada i es compte amb la presència de 4 càrnies  entre els quals hi la  Cooperativa com a elaboradors de productes frescos  de porc.

El Pack consisteix en una activitat al matí i visites culturals i comercials a la tarda.

L’activitat del  matí dura 1 hora aproximadament i  cada dissabte de mes n’hi ha una de diferent. Es pot visitar l’assecador de Riera Ordeig, el segon cap de setmana s’elabora un fuet a Ca la Teresona, el tercer dissabte es pot anar  a la botiga de la Cooperativa Plana de Vic a fer un taller de pilotilles i descobrir les propietats del  porc de raça duroc; i finalment, el quart dissabte es pot fer un tast a cegues de diferents pernils cuits a l’obrador d’Erre de Vic.

El Pack continua a la tarda amb una visita al Museu Episcopal de Vic, la pujada  al campanar romànic de la Catedral on es pot escoltar una peça de música pels alumnes de l’escola de música de Vic i finalment una visita al centre històric, acabant amb un passeig per la ciutat del comerç.

El preu de tota l’activitat és de 15€ i s’ha de reservar prèviament per poder-lo gaudir a la pròpia oficina de Turisme  o al telèfon 93 886 20 91.

Des de la Cooperativa hi ha molt interès en formar part d’aquesta tipologia d’iniciatives ja que un cop més vincula l’activitat al territori,  i és una manera més de donar-lo a conèixer als visitants de la ciutat.