FARCELLETS DE PORC, POMA I FRUITA SECA

Ingredients:

- 200g de carn picada de porc Duroc
- 1/2 ceba
- 1 poma Golden
- 6 prunes seques
- 2 cc. de pinyons i 1 cc. de panses
- Oli d'oliva verge extra
- Llard de porc
- 50g de mantega
- 1 iogurt Plana de Vic
- 8 fulls de pasta filo
- 1/4 cc. de nou moscada
- 1 cc. de canyella
- Sal i pebre
- Carbassó
- Sèsam negre

cc.=cullerada de cafè

Elaboració

• Tallem la ceba ben petita i la coem amb oli i llard uns 10min.
• Incorporem la carn picada, els pinyons, les panses i les prunes picades
• Salpebrem, afegim canyella i nou moscada, 2min. més
• Afegim la poma pelada i tallada a daus a foc baix durant 5min.
• Hi afegim el iogurt, i deixem coure 3min. més i ho deixem refredar

Farcellets

• Deixem la pasta filo a temperatura ambient durant 20 minuts
• Desfem la mantega al microones durant 40 segons
• Pintem mitja fulla de pasta filo amb la mantega i dobleguem la pasta
• Posem la preparació al mig de la fulla, la tanquem fent un farcellet, el pintem amb mantega i hi posem sèsam per sobre
• Amb el forn calent a 200ºC coem els farcellets fins que estiguin daurats (15min.)
• Acompanyem amb uns espaguetis de carbassó crus amanits amb sal i oli

Recepta elaborada per a: Marga Pradas. http://www.horadeltaper.com
Presiona Esc