Magdalenes de botifarra
i castanya amb codonyat

Ingredients per a 4-6 persones:

- 100 g de botifarra de porc Duroc
- 250 g de farina de castanya o 500 g de castanyes
- 1 sobre de llevat (16 g)
- 100 g de mantega pomada
- 6 ous
- codonyat
- motlles per a magdalenes

Elaboració

En un bol, barrejar tots els ingredients sòlids: farina de castanya i llevat. En un altre bol, batre els ous i després afegir-hi la mantega pomada.

Si fa falta, acabar-ho d'afinar amb la batedora. Barrejar el contingut dels dos bols i batre-ho fins que quedi una massa fina.

Repartir damunt de la plata els motlles per a les magdalenes.

Farcir una part del motlle, després afegir-hi el tall de botifarra de porc Duroc, i cobrir-ho amb una mica més de massa.

Amb el forn prèviament calent (180º), posar a coure durant 20-25 minuts les magdalenes (per dalt i per baix).

Un cop fredes i desemmotllades, es pot partir la magdalena per la meitat i cobrir-la amb un tall de codonyat que li donarà més amorositat.


Com fer la farina de castanya

Coure les castanyes al forn (que es torrin i s'assequin).

Un cop cuites, treure les dues peles. Partir les castanyes per la meitat i deixar que s'assequin del tot.

Triturar amb una picadora les castanyes aconseguint un gra molt petit (com l'arròs). Si hi ha humitat, deixar que s'assequin de nou.

Finalment, reduir el gra a "pols" amb l'ajuda d'un molinet de cafè.

És important que no hi hagi gens d'humitat a les castanyes, han d'estar ben seques.


Bon Profit!

Presiona Esc