Filets de porc duroc
amb Castanyes

Ingredients per a 4 persones:

- 1 filet de porc Duroc Plana de Vic
- 3 cullerades de mel Plana de Vic
- 1 branca de canyella
- 2 claus d'espècies
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 8 castanyes torrades i pelades
- 4 figues seques
- 50g de mantega sense sal
- un polsim de nou moscada
- pebre negre
- sal
- 100 ml d'aigua

Elaboració

Hidratem les figues durant 30 minuts en aigua tèbia. Fonem 30g de mantega en un cassó a foc baix. Afegim la mel, la canyella, els claus, el vinagre, la sal i el pebre i ho remenem.

Incorporem les castanyes i les figues partides per la meitat. Tapem, i coem uns 10 minuts a foc baix.

Tallem el filet de porc Duroc en talls d'un centímetre de gruix. Condimentem amb una mica de nou moscada.

Amb la resta de mantega, daurem els talls de porc Duroc un minut per cada banda i reservem.

Desglacem la paella de daurar els filets amb l'aigua a foc alt. Deixem reduir una mica.

Afegim la reducció a la salsa i deixem bullir 2 minuts. Separem les castanyes i les figues i colem la salsa.

Servim els filets en un plat amb les castanyes i les figues al voltant i la salsa per sobre.


Bon Profit!

Recepta elaborada per a: Marga Pradas. http://www.horadeltaper.com
Presiona Esc