Torró de praliné
amb cruixent de neules

Ingredients per a 2 barres de torró:

- 500 gr d'ametlles crues (Marcona) Plana de Vic
- 400 gr de sucre
- 100 gr d'aigua
- 80 gr de mantega de cacau
- 80-100 gr de neula trossejada
- 200 gr de xocolata de cobertura (70%)

Elaboració

Prèviament, torrar les ametlles crues al forn.

Paral·lelament, barrejar en un cassó 400 gr de sucre i 100 gr d'aigua fins que bulli.

Un cop bulli, afegir-hi els 500 gr d'ametlles i es remena ràpidament fins que el sucre comenci a caramelitzar-se. Un cop caramelitzat, es retira del foc i s'escampen les ametlles damunt d'un paper de forn i es deixa refredar.

Quan l'ametlla s'ha refredat o està tèvia, ja es pot triturar amb la picadora fins que s'aconsegueix una pasta cremosa molt fina, d'un color marró clar (praliné).

Fondre la mantega de cacau al bany maria a uns 40ºC.

En un cassó, escalfar el praliné a una temperatura similar a la mantega de cacau i barrejar els dos ingredients.

Afegir la neula trossejada. Omplir els motlles amb la barreja obtinguda.

Deixar cristal·litzar durant 24 hores.

Tapar-los bé amb el mateix paper de forn perquè no hi entri l'aire.

Cobrir el torró amb cobertura de xocolata.


Bon Profit!

Presiona Esc