Estofat de vedella
amb castanyes

Ingredients per a 4 persones:

- 600gr de vedella per estofar(filet de pobre, falda, jarret...) tallat a daus.
- 8 castanyes
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- vi negre (el suficient per a cobrir la carn i les verdures)
- llorer, farigola i romaní al gust
- farina
- aigua
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre

Elaboració

En un recipient no metàl•lic posem la carn, les verdures tallades i les herbes i ho cobrim amb el vi negre. Deixem macerar durant 24 hores a la nevera.

Un cop macerat, escorrem el vi i el guardem. Separem les verdures de la carn.

Passem la carn per farina i la fregim. Reservem.

Sofregim lleugerament les verdures i reservem.

Fem bullir el vi en una cassola baixa fins que s'evapori l'alcohol. Afegim la mateixa quantitat d'aigua, la carn i les verdures i fem coure a foc baix fins que la carn estigui tendre.

Mentre, fem un tall a cada castanya, les posem en un bol de vidre i les cobrim d'aigua. Posem al microones uns 5 minuts. Així les podrem pelar còmodament.

En els darrers 5 minuts afegim les castanyes pelades a la cassola.

Podem servir acompanyat de patates a daus fregides i amanida fresca..


Bon Profit!

Presiona Esc