Mandonguilles
amb salsa de iogurt

Ingredients per a 4 persones:

Per les mandonguilles:
- 350 gr de carn picada de vedella (Cooperativa La Plana)
- 350 gr de carn picada de porc (Cooperativa La Plana)
- all i julivert picat
- sal i pebre
- 1 polsim de canyella
- 1 ou
- 1 raig de llet
- pa de motlle
- farina per arrebossar
- oli abundant per fregir

Per la salsa de iogurt:
- 1 raig d'oli d'oliva
- 1 ceba mitjana picada
- 1 pastanaga petita ratllada
- 1 cullerada de farina
- 1/2 litre de brou
- 1/2 iogurt natural (Cooperativa La Plana)

Elaboració

Barrejar en un bol la carn picada de vedella i de porc, salar-la, empebrar-la, afegir l'ou, la canyella, l'all i el julivert picat.

Remullem el pa de motlle amb llet. Al cap d'una estona, l'escorrem amb els dits i l'afegim al bol amb la resta d'ingredients. Amassar-ho.

Anar fent boles, enfarinar-les i fregir-les lleugerament en una paella, amb l'oli ben calent. Més endavant les acabarem de fregir juntament amb la salsa.

En una cassola, s'afegeix la ceba picada i es fregeix una mica.

Després, s'afegeix la pastanaga ratllada i deixar-ho coure una estona més.

Afegim una cullerada de farina i al cap d'una estona, seguidament i de mica en mica el brou i anar-ho remenant perquè no faci grumolls. Ens podem ajudar amb la batedora un cop acabada de preparar la salsa o abans d'afegir-hi el brou.

Deixar-ho coure a foc lent durant 20 minuts aproximadament.

Un cop preparada la salsa, es poden afegir les mandonguilles que les deixarem coure uns 15 minuts.

Abans de servir a la taula, afegir la meitat del iogurt natural i barrejar-ho bé.


Bon Profit!

Presiona Esc