Patates farcides
amb crema de Tomelloso

Ingredients per a 2-4 persones:

- 4 patates blanques mitjanes
- 4 talls de panxeta cuita fumada Plana de Vic
- 1 ceba petita
- 50 ml de vi blanc
- 8 talls prims de formatge d'ovella tendre Tomelloso Plana de Vic
- Romaní en pols
- Sal

Elaboració

Renteu les patates ben netes, punxeu-les amb un ganivet i emboliqueu-les ben tapades en paper film.

Coeu-les al microones durant 12 minuts (a potència 750).

Deixeu-les refredar uns minuts i partiu-les per la meitat en la part més ampla.

Buideu les patates amb ajuda d'una cullereta les patates, però amb cura que no es trenquin.

Reserveu les patates i la polpa de la patata.

Per a fer el farcit, ratlleu la ceba i enrossiu-la en una paella amb una mica d'oli. Després afegiu la panxeta tallada molt petita. Deixeu que agafi color i afegiu la polpa de la patata, saleu al gust i afegiu vi.

Deixeu que s'evapori l'alcohol tot remenant per a que s'integri la ceba, la panxeta i la patata.

Farciu les meitats de les patates i poseu un tall de formatge a cada meitat.

Aromatitzeu amb una mica de romaní en pols.

Gratineu al forn.


Bon Profit!

Recepta elaborada per a: Marga Pradas. http://www.horadeltaper.com
Presiona Esc