Trompetes amb espàrrecs,
blau d'auvergne i cruixents de pernil

Ingredients per a 4 persones:

- 250 g de pasta de trompetes Plana de Vic
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 1/2 carbassó
- 1/2 ceba tendra
- 100 g de formatge blau d'Auvergne Plana de Vic
- 50 g de pernil curat Duroc Plana de Vic
- 1/2 culleradeta de mostassa
- oli
- vinagre de poma
- sal

Elaboració

Talleu la part dura dels espàrrecs. Netegeu i talleu-los en porcions similars a la de la pasta.

Poseu aigua en una olla gran, sal i deixeu-la bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu la pasta i els espàrrecs. Deixeu-ho coure 8 minuts (tal i com indica el fabricant).

Per fer els cruixents, talleu unes llesques primes de pernil i poseu-les sobre paper de forn i l'introduiu al microones. Cuineu durant 1 minut (a intervals de 30 segons) a màxima potència. Comproveu si estan cruixents i sinó, continueu 30 segons més fins que hi quedin (dependrà de la potència del vostre microones i del gruix del pernil i podreu necessitar un parell de minuts més).

Talleu amb la mandolina unes llesques primes de carbassó.

Escorreu la pasta i els espàrrecs i refresqueu a raig d'aigua.

Quan estigui ben escorreguda, poseu en un bol, la pasta amb els espàrrecs, el carbassó, el formatge blau tallat a daus, el carbassó i els cruixents.

Condimenteu en el moment de menjar amb una vinagreta de mostassa, que haureu preparat tot barrejant la mostassa, l'oli, el vinagre i la sal al gust (en proporció de 1 part de vinagre i 3 d'oli).


Bon Profit!

Presiona Esc