LLom a la sal
amb vinagreta d'encortits

Ingredients per a 4 persones:

- 600gr. de canya de llom en una sola peça
- llard de porc
- 2kg de sal gruixuda
- 1/2 ceba tendra
- 5 cogombrets en conserva
- 5 tàperes en conserva
- 2 cullerades de vinagre blanc o de cava
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra

Elaboració

Untem la peça de llom amb llard. En una safata de forn posem una cap de sal, el llom al damunt i el cobrim de sal, sense que quedi cap forat. Esquitxem la capa de sal amb una mica d'aigua.

Posem la safata al forn prèviament escalfat a 200º durant aproximadament 45 minuts.

Mentre preparem la vinagreta, tallem la ceba, els cogombrets i les tàperes a daus molt petits.

Ho barregem tot amb el vinagre i l'oli i ho reservem.

Un cop cuit, traiem la capa de sal del llom amb cura, amb un paper freguem la superfície per treure les restes de sal que quedin. Deixem refredar una mica.

Tallem el llom a llesques fines, les disposem en una safata i amanim amb la vinagreta.

Ho podem acompanyar amb una mica d'amanita


Bon Profit!

Presiona Esc