Coca
de Iogurt

Ingredients per 4-6 persones:

- 1 iogurt natural (Plana de Vic)
- 1 mesura de sucre
- 1 mesura d'oli d'oliva
- 3 mesures de farina
- 3 ous
- 1 sobre de llevat
- 1 polsim de sal
- 2 pomes
- Ratlladura de llimona
- 1 raig d'anís i 1 raig de conyac (Cointreau de taronja)
- Ametlles laminades

Nota:Totes les "mesures" equivalen a la mida d'un pot de iogurt ple

Com preparar-ho

En un bol, barrejar el iogurt, sucre, oli, farina, rovells d'ou i llevat. Ajudar-nos amb la batedora perquè quedi ben fi.

Afegir un polsim de sal i la ratlladura d'una llimona, l'anís i el conyac.

Paral·lelament, muntar les clares a punt de neu.

Afegir delicadament les clares amb la resta de massa.

Pelar i tallar les pomes a làmines ben fines. Reservar alguns trossos a daus.

Untar la base d'un motlle amb mantega.

Distribuir les pomes al fons del motlle (en aquest cas, he utilitzat un motlle rectangular).

Abocar la barreja damunt les pomes.

Posar alguns daus de poma al damunt i afegir-hi ametlles afilades (crues) i sucre.

Coure al forn, prèviament calent, a 180º i durant 40 minuts aproximadament.


Bon Profit!

Presiona Esc