CAVIAR D'ALBERGÍNIA
AMB IOGURT

Ingredients per a 4 persones

- 4 albergínies
- 1 gra d'all
- 1 iogurt natural Plana de Vic
- romaní fresc
- farigola fresca
- fulles de coriandre fresc
- llimona
- pebre negre acabat de moldre
- sal
- oli d’oliva verge extra

Elaboració

Netegem les albergínies, les palem i les tallem de llarg per la meitat, fem uns talls superficials formant un enreixat i l’untem amb all. Hi afegim les herbes, sal i una mica d’oli.

Tornem a unir les albergínies com si fossin un entrepà i les emboliquem individualment amb paper d’alumini. Les introduïm al forn preescalfat a 200ºC durant uns 35-40 minuts, fins que les albergínies estiguin toves.

Amb compte per no cremar-nos. Retirem el paper d’alumini i amb l’ajuda d’una cullera en retirem la polpa. Traiem també les branques de les herbes aromàtiques, si n’hi ha. Piquem la polpa de les albergínies ben petites amb un ganivet.

Posem unes gotes d’oli en una cassó o paella i sofregim una mica les albergínies, per treure l’excés d’humitat. Col•loquem la polpa en un bol i hi afegim 2 cullerades soperes de iogurt natural Plana de Vic i ho condimentem amb coriandre fresc picat, unes gotes de suc de llimona, pebre recent mòlt i oli d’oliva verge extra.

Bon profit!

Presiona Esc