PLATILLO DE BOTIFARRA
AMB FREDOLICS I POMA

Ingredients per a 5 persones

- 200 gr. costella de porc, tallada a trossos de 5 cm (aproximadament)
- 1 botifarra de pagès de 300 g Plana de Vic
- 1 pot de fredolics Plana de Vic
- 1/2 ceba
- 100 ml de vi ranci
- 100 ml d'aigua
- 1 poma
- 25 g de mantega
- Oli
- Sal
- Julivert
- 3 palets de pa
- 2 dents d'all
- 10 g d'avellanes

Elaboració

Talleu la botifarra en trossos d'un parell de centímetres. En una cassola de fang amb una mica d'oli rostiu la botifarra. Quan estigui daurada, retireu-la.

En el mateix oli, rostiu la ceba ratllada i una dent d'all trinxada durant uns 5 minuts. Afegiu 50 ml d'aigua i seguiu rostint durant 5 minuts més. Afegiu la botifarra i el vi ranci, i deixeu reduir durant aproximadament 5 minuts a foc mig. Afegiu els fredolics i saleu al gust. Coueu durant 10 minuts.

En una paella, poseu la poma tallada a daus amb la mantega i daureu-la. Reserveu. En els darrers 3 minuts de cocció de la botifarra, afegiu la poma, la picada feta amb una dent d'all, els palets de pa i les avellanes, i la resta d'aigua.

Serviu acompanyat d'arròs blanc bullit.

Bon profit!

Recepta elaborada per a: Marga Pradas. http://www.horadeltaper.com
Presiona Esc