Croquetes
de botifarra d'ou

Ingredients per a 4 persones

- 700 ml. de llet sencera
- 1 botifarra d’ou Plana de Vic
- 100 gr. de mantega
- 1 ceba
- 2 ous
- farina
- pa ratllat

Elaboració

Sofregim la ceba picada ben fina i la reservem.

Traiem la pell de la botifarra i piquem la carn ben petita amb l’ajuda d’un ganivet i reservem.

Desfem la mantega en una paella, hi afegim la farina i la torrem fins que faci olor de caramel. Hi afegim 1/3 part de la llet ben calenta i barregem. Afegim la resta de la llet i anem barrejant fins que estigui a punt d’arrencar el bull.

Hi afegim la ceba sofregida i la botifarra d’ou picada, ho barregem i rectifiquem de sal i coem durant 2 minuts.

Deixem reposar la barreja durant unes 6 hores, perquè es refredi i s’endureixi.

Un cop fred, fem les croquetes de la mida i forma desitjada.

Arrebossem les croquetes amb farina, ou i pa ratllat. Fregim amb oli calent.

Podem servir les croquetes acompanyades amb amanida.

Bon profit!

Presiona Esc